يکشنبه، 4 خرداد 1399

نوع سوره در نماز عیدین

پرسش :

آیا در نماز عیدین بعداز حمد، خواندن سورۀ خاصی بیان شده است؟(1)

پاسخ :
1. نماز عید سورۀ مخصوصی ندارد؛ هرچند بهتر است در رکعت اول، سورۀ الشّمس و در رکعت دوم، سورۀ الغاشیه خوانده شود و یا در رکعت اول، سورۀ الاعلی و در رکعت دوم، سورۀ الشّمس خوانده شود (مشهور).

2. نماز عید سورۀ مخصوصی ندارد؛ اگرچه بهتر است به امید ثواب پروردگار در رکعت اول، سورۀ الشّمس و در رکعت دوم، سورۀ الغاشیه خوانده شود و یا در رکعت اول، سورۀ الاعلی و در رکعت دوم، سورۀ الشّمس خوانده شود (مکارم).

3. نماز عید سورۀ مخصوصی ندارد؛ ولی بهتر است در رکعت اوّل، سورۀ الاعلی و در رکعت دوم، سورۀ الشّمس را بخوانند و بهتر از همه آن است که در رکعت اوّل، سورۀ الشّمس و در رکعت دوم، سورۀ الغاشیه را بخوانند (وحید).

4. نماز عید سورۀ مخصوصی ندارد؛ اگرچه بهتر است در رکعت اول، سورۀ الشّمس و در رکعت دوم، سورۀ الغاشیه و یا به عکس خوانده شود و همچنین در رکعت اول، سوره الاعلی و در رکعت دوم، سورۀ الشّمس و یا به عکس خوانده شود (بهجت).

پی نوشت:
1- عروة الوثقی، فصل فی الصلوات المرغبات، فصل فی صلاة العیدین، مسأله 1؛ توضیح المسائل مراجع، ج 1، ص826، مسأله 1522؛ وحید، توضیح المسائل، مسأله 1530.

​​​​​​​منبع: احکام فطریه و نماز عیدین، اداره پاسخگویی به سوالات آستان قدس رضوی، نشر قدس رضوی، 1392.