يکشنبه، 4 خرداد 1399

تکرار نماز عیدین: سوال دو

پرسش :

آیا شخصی که نماز عیدش را فرادا خوانده، جایز است نماز عید را دوباره بخواند؟ (1)

پاسخ :
1. شخصی که فرادا خوانده به قصد رجاء می تواند به جماعت بخواند؛ ولی اگر بخواهد دوباره نماز را به جهت تدارک حضور قلب به صورت  فرادا  تکرار کند، شرعیتی ندارد (تبریزی).

2. شخصی که فرادا خوانده، اگر بخواهد دوباره نماز را به جهت تدارک حضور قلب به صورت  فرادا تکرار کند، به قصد رجاء می تواند این کار را بکند و اگر بخواهد به جماعت بخواند، جایز است (بهجت).

پی نوشت:
1- تبریزی، استفتائات جدید، ج 1، ص132، سوال 633؛ تبریزی، رساله احکام بانوان، ص153، اقتباس از سوال 150؛ بهجت، استفتائات، ج 2، ص323، اقتباس از سوال 2734؛ بهجت، استفتائات، ج 2، ص230، اقتباس از سوال 2357.

​​​​​​​منبع: احکام فطریه و نماز عیدین، اداره پاسخگویی به سوالات آستان قدس رضوی، نشر قدس رضوی، 1392.