چهارشنبه، 14 خرداد 1399

احکام نماز بیماران | سجده معلولان

پرسش :

بیماران و معلولین و جانبازانی که نشسته نماز میخوانند، باید در هنگام سجده تنها سر را خم کنند یا مهر بلند کنند و بر پیشانی بگذارند؟

پاسخ :
همه مراجع تقلید: اگر می توانند خم شوند باید به قدرى که مى توانند خم شوند و مهر را روى چیز مانند دسته صندلى چرخدار یا بالشت یا چهار پایه گذاشته و بر آن سجده کنند.[1]

تبصره: افراد ناتوان و بیماران که که هیچ نمى تواند خم شوند، برای سجده باید با سر اشاره کند و اگر مى تواند مهر را بلند کند و پیشانى را بر آن بگذارد.

پی نوشت:
[1]. توضیح المسائل مراجع، م 1068 و 1069؛ خامنه ای، اجوبة، س 494.

​​​​​​​منبع: احکام پزشکی و بیماران، سید مجتبی حسینی و سید محمدتقی محمدی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، دفتر نشر معارف، ‫۱۳۹۴.