پنجشنبه، 15 خرداد 1399

حیض و بلوغ دختر

پرسش :

اگر دختر پیش از بلوغ، خونى با نشانه هاى حیض ببیند، آیا حیض محسوب مى شود؟

پاسخ :
همه مراجع: خیر، خون حیض محسوب نمى شود؛ هر چند نشانه هاى حیض را نیز داشته باشد.[1]

تبصره 1: حکم این خون که آیا مى تواند استحاضه باشد، در بخش «استحاضه» بیان شده است.

تبصره 2: اگر هیچ یک از نشانه هاى بلوغ در دختر پیدا نشود، خونى که پیش از بلوغ مى بیند، حیض نیست؛ ولى اگر یکى از نشانه هاى بلوغ در او پدیدار گردد، خون یاد شده چنانچه صفات حیض را داشته باشد، حیض محسوب مى شود.

پی‌ نوشت:
[1]. العروة الوثقى، ج 1، فصل فى الحیض.

منبع: احکام ویژه بانوان، مجتبى حسینى، نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها، نشر معارف، 1388.