پنجشنبه، 15 خرداد 1399

جلو افتادن عادت ماهانه: سوال دو

پرسش :

اگر زن چند روز پشت سر هم با نشانه هاى حیض خون ببیند و پاک شود و سپس با همان نشانه ها خون ببیند، کدام حیض محسوب مى شود؟

پاسخ :
همه مراجع (به جز سیستانى، صافى و مکارم): اگر مجموع روزهایى که خون دیده با روزهاى پاکى (وسط) از ده روز بیشتر نشود، باید همه (حتى پاکى وسط) را حیض قرار دهد.[1]

آیات عظام سیستانى و صافى: اگر مجموع روزهایى که خون دیده، با روزهاى پاکى (وسط) از ده روز بیشتر نشود، باید روزهایى را که خون دیده حیض قرار دهد و بنابر احتیاط واجب در روزهاى پاکى عبادت هاى خود را به جا آورد و آنچه را که بر حائض حرام است، ترک کند.[2]

آیت اللّه  مکارم: اگر مجموع روزهایى که خون دیده با روزهاى پاکى (وسط) از ده روز بیشتر نشود، تنها باید روزهایى را که خون دیده حیض قرار دهد و روزهاى پاکى (وسط) حیض نیست و حکم زنان پاک را دارد.[3]

پی‌ نوشت:
[1]. توضیح المسائل مراجع، م 444 و وحید، توضیح المسائل، م 450.
[2]. توضیح المسائل مراجع، م 444.
[3]. توضیح المسائل مراجع، م 444.

​​​​​​​منبع: احکام ویژه بانوان، مجتبى حسینى، نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها، نشر معارف، 1388.