پنجشنبه، 15 خرداد 1399

نمازها و روزه های حائض

پرسش :

چرا قضاى نمازهایى که در زمان حیض از زن فوت شده، واجب نیست؛ ولى قضاى روزه ها واجب است؟

پاسخ :
1. روزه سالى یک بار واجب شده است؛ بنابراین قضاى آن براى زن بسیار سبک و آسان است؛ ولى نماز، صبح و شب واجب شده و قضاى آنها دشوار و مشقّت آور است.

2. تمکین و اداى حقوق شوهر، از امورى است که اسلام آن را براى زن لازم شمرده است. قضاى نمازهایى که در حال حیض از زن فوت شده، در کنار انجام نمازها در حال پاکى براى وى بسیار سخت و دشوار است و چه بسا اشتغال به آنها، مانع تأمین حقوق شوهر گردد. از این رو شارع به جهت تخفیف و آسان گیرى و رعایت حق شوهر، زن را از قضاى نمازهاى فوت شده، معاف کرده است، در حالى که قضاى روزه با این مشکلات همراه نیست.[1]

پی‌ نوشت:
[1]. ر.ک: وسائل الشیعه، باب 41، باب قضاء الحائض و النفساء الصلاة دون الصوم.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: احکام ویژه بانوان، مجتبى حسینى، نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها، نشر معارف، 1388.