جمعه، 16 خرداد 1399

یاد دادن امر به معروف

پرسش :

اگر فردی در موردی بی اطّلاع از حکم شرعی باشد و به علّت ندانستن مسأله شرعی، واجبی را ترک یا حرامی را مرتکب گردد، آیا یاد دادن مسأله شرعی به او واجب است؟

پاسخ :
همه مراجع تقلید: بله، اگر حکم مسأله را نمی داند و جاهل به وظیفه خویش است بر مکلف واجب است جهل او را برطرف ساخته حکم واقعه را بیان کند و او را از ارتکاب حرام باز دارد.[1]

پی نوشت:
[1]. امام، تحریر الوسیله، امر به معروف، گفتار در شرایط وجوب، شرط چهارم، م 24 و شرط اول، م 3؛ سیستانی، توضیح المسائل، ج 1، م 2222؛ خامنه‌ ای، اجوبة الاستفتائات، س 729 و سایت، احکام موضوعی، امر به معروف؛ صافی، توضیح المسائل، م 2862؛ بهجت، استفتائات، احکام نماز، س 470؛ دفتر مراجع تقلید.

منبع: احکام امر به معروف، علی گرجی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، نشر معارف‫، ۱۳۹۵.