جمعه، 16 خرداد 1399

امر به معروف در عبادت

پرسش :

اگر ببینیم شخصی نمازش را اشتباه می خواند، آیا باید او را امربه معروف کنیم؟

پاسخ :
همه مراجع تقلید: در این مورد چیزی بر شما واجب نیست مگر این که اشتباه او به جهت ندانستن مسأله باشد (جهل به حکم) که در این صورت باید او را ارشاد و راهنمایی کنید.[1]

تبصره: فردی که مسئول تصحیح اعمال عبادی افرادی می باشد مانند برخی از معلمان و روحانی کاروان ها، اگر ببیند این افراد نماز خود را غلط می ‏خواند، در هر صورت چه جهل به موضوع و چه جهل به حکم واجب است به آنها تذکر دهند.

پی نوشت:
[1]. خامنه‌ ای، اجوبة الاستفتائات، س 729 و استفتائات جدید، س 319 و سایت، احکام موضوعی، امر به معروف؛ بهجت، استفتائات، احکام نماز، س 470 و امر به معروف، س 453؛ امام، تحریر الوسیله، امر به معروف، گفتار در شرایط وجوب، شرط اول، م 3 و 4 و شرط چهارم، م 24 و استفتائات، ج 1، صفحه 162، س 124؛ صافی، توضیح المسائل، م 2870؛ فاضل، استفتائات، ج 1، س 337؛ نوری، استفتائات، ج 1، س 112؛ سیستانی، توضیح المسائل، ج 1، م 2209 و 2221 و 2222؛ دفتر مراجع تقلید.

منبع: احکام امر به معروف، علی گرجی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، نشر معارف‫، ۱۳۹۵.