جمعه، 16 خرداد 1399

امر به معروف و موسیقی ناخواسته

پرسش :

بعضی وقت ها در خوابگاه، بچه ها موسیقی با صدای بلند گوش می دهند در حالی که شرایط امر به معروف نیست، آیا اینکه ما ناخواسته مجبور می شویم بعضی از موسیقی ها رو گوش بدهیم، کار حرامی کردیم؟

پاسخ :
همه مراجع تقلید: آنچه حرام است گوش دادن به موسیقی است؛ ولی شنیده شدن آن بدون توجه، اشکال ندارد.[1]

تبصره: به گوش خوردن صدای موسیقی حرام یا غنا، به خودی خود حرام نیست و چنانچه برای آنکه بخواهد خود را از گوش فرا دادن به آن صدا باز دارد، لازم باشد مشغول امر دیگری مثل کتاب خواندن یا گفتن ذکر و مانند آن باشد، باید این کار را انجام دهد.

پی نوشت:
[1]. تبریزی، صراط النجاة، ج 1، س 1004 و ج 2، س 919؛ مکارم، استفتائات، ج 2، س 716؛ خامنه‌ ای، اجوبة الاستفتائات، س 1065 و 1139 و 1156 و 1160؛ امام، استفتائات، ج 2، (مکاسب محرمه)، س 38؛ سیستانی، توضیح المسائل، ج 1، م 2233؛ بهجت، استفتائات، امر به معروف، س 471؛ دفتر مراجع تقلید.

منبع: احکام امر به معروف، علی گرجی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، نشر معارف‫، ۱۳۹۵.