شنبه، 24 خرداد 1399

احکام بانکداری | سوال هشت

پرسش :

من براى خرید خانه اقدام به گرفتن وام از یک بانک خارجى کرده ام در حدود 40 میلیون تومان. در ازاى این وام باید هر ماه مبلغى را بازپرداخت کنم. طول مدت بازپرداخت دو سال است و جمع کل مبلغ بازپرداخت در حدود 42 میلیون تومان مى شود. حکم این وام چیست، آیا ربا محسوب مى شود؟ آیا نماز خواندن در این خانه اشکال دارد؟ من به دلیل نیاز مبرم به این پول مجبور شدم چنین پولى را قرض بگیرم.

پاسخ :
در صورتى که مبلغ اضافه به مقدار کارمزد و هزینه هاى جارى بانک باشد اشکال ندارد. همچنین اگر مجبور به گرفتن چنین وامى بوده اید.

منبع: احکام غرب نشینان، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظله)، تهیه و تنظیم: محمدصادق مطهری فرد، انتشارات نسل جوان، 1395.