شنبه، 24 خرداد 1399

احکام روابط زن و مرد نامحرم | سوال هفت

پرسش :

در منطقه ما رسم بر این است که گاه زن عمو دست پسر برادر شوهر خود را مى گیرد و او را مى بوسد، یا زن برادر و خواهر زن نیز خود را با برادر شوهر و شوهر خواهر محرم حساب مى کنند، و دست دادن، به ویژه بوسیدن سر و دست به هنگام بازگشت از سفر و ایّام عید به شدت رایج و مرسوم گردیده، و هر چه تذکّر داده مى شود نمى پذیرند، بلکه گاهى ناراحت مى شوند، تکلیف ما چیست؟ اگر موجب قطع صله رحم شود چه حکمى دارد؟

پاسخ :
این گونه کارها حرام و خلاف شرع است، و نتیجه ناآگاهى بعضى از مردم مى باشد. وظیفه شما این است که با زبان خوش امر به معروف ونهى از منکر کنید، و اگر صله رحم بدون آن میسّر نیست، صله رحم را ترک کنید.

منبع: احکام غرب نشینان، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظله)، تهیه و تنظیم: محمدصادق مطهری فرد، انتشارات نسل جوان، 1395.