سه‌شنبه، 24 تير 1399

گناه دروغ گفتن به شوخی

پرسش :

آیا به شوخی دروغ گفتن گناه دارد؟

پاسخ :
این نوع دروغ گناه نیست، اما بهتر است که به شوخی هم دروغ نگوییم. کسی که به شوخی دروغ بگوید، کم کم دروغ گفتن برایش عادی می‌شود و ای بسا بعدها دروغ جدی هم بگوید. پس برای دور ماندن از دروغ‌های حرام به شوخی هم نباید دروغ بگوییم.

دروغ گفتن به شوخی اثر بد دیگری هم دارد. این دروغ اگر چه گناه شمرده نمی‌شود، اما درک لذت ایمان و شیرینی ایمان را از ما می‌گیرد. امام علی (علیه السلام) می‌فرمایند: «لایجد عبد طعم الایمان حتّی یترک الکذب هزله و جدّه؛ هیچ بنده‌ای طعم ایمان را نمی‌چشد مگر اینکه دروغ را - چه شوخی و چه جدی - ترک کند.» (1)

پی‌نوشت:
1. میزان الحکمه، حدیث 17414.

منبع: هفتاد و شش پرسش و پاسخ درباره اخلاق و رفتار، غلامرضا حیدری ابهری، انتشارات قدیانی، 1393.