شنبه، 25 مرداد 1399

اجبار در نکاح

پرسش :

عقد ازدواجی خوانده شده است دختر از اول با ازدواج مزبور مخالف بوده و راضی به عقد نبوده است و بعد هم کاملا اظهار نارضایتی می‏ کند و می‏ گوید حین عقد هم پدرم مرا تهدید و مجبور نمود تا اذن بدهم تا جائی که نامبرده می‏ گوید اگر اصرار بر ازدواج شود خودکشی می‏ کنم. لطف نموده حکم شرعی را مرقوم فرمایید (ضمنا پدر دختر هم اعتراف به اجبار وی دارد).

پاسخ :
پاسخ آیت الله العظمی لطف الله صافی گلپایگانی (حفظه الله):
در فرض مذکور که دختر عاقله و بالغه بوده و عقد بدون اذن دختر واقع شده و اگر اذن داده به تهدید و اکراه بوده صحیح نیست و در نزاع موضوعی مرافعه‏ء شرعیه لازم است.

منبع: جامع الاحکام، ج 2، موسسه انتشارات حضرت معصومه (علیها السلام)، قم، چاپ اول، 1419 ق.