شنبه، 25 مرداد 1399

اجاره ملک مشاع

پرسش :

آیا اجاره دادن ملک مشاع جایز است یا خیر و آیا در این جهت فرقی بین این که موجر، مالک تمام عین باشد یا بعض آن، هست یا نه مستدعی است مسأله را مشروحا بیان فرمایید.

پاسخ :
پاسخ آیت الله العظمی سید محمد رضا گلپایگانی (رحمه الله):
اجاره ملک مشاع در هردو صورت جایز است پس اگر موجر مالک تمام عین باشد می‏تواند مثلا نصف آن را به نحو اشاعه اجاره بدهد و اگر مثلا مالک نصف مشاع باشد می‏تواند همان نصف را اجاره دهد لکن در صورت دوم جایز نیست عین را بدون اذن شریکش تسلیم مستأجر نماید ولی اگر عصیانا تسلیم نمود آثار قبض صحیح بر آن مرتب می‏شود.

منبع: مجمع المسایل، ج 2، دار القرآن الکریم، قم، چاپ چهارم، 1372.