دوشنبه، 24 شهريور 1399

احکام تقلید | سوال یازده

پرسش :

اگر دو عالم عادل خبره بگویند: «زید اعلم است» و یک عالم عادل خبره بگوید: «عمرو اعلم است» و یک عالم عادل خبره دیگر بگوید: «بکر اعلم است» در این صورت آیا حتماً باید از زید تقلید کرد، یا چون یک عالم عادل خبره گفته عمرو اعلم است و عالم عادل خبره دیگر بکر را اعلم مى داند، اینها روى هم مى شوند دو عالم عادل خبره، و در نتیجه بین نظر این دو عالم عادل خبره و نظر دو عالم عادل خبره اى که زید را اعلم مى دانند تعارض پیش مى آید، و شخص مخیّر است که از هر کدام از این سه نفر تقلید نماید؟

پاسخ :
از عالمى که دو خبره بر اعلمیّت او شهادت داده اند تقلید مى کند.

منبع: استفتائات جدید (ج 4)، آیت‌‌ الله العظمی مکارم، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه‌السلام، 1393.