سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام مضاربه | سوال پنج

پرسش :

آیا در مضاربه عامل مى تواند با اجازه مالک، با عامل دوّم قرارداد ببندد؟ خواه به این صورت که خودش را وکیل مالک قرار دهد، یا خودش را عامل مالک قرار داده و با عامل دوم قرارداد منعقد نماید؟ در ضمن قرارداد دوم فقط به نفع عامل اوّل است؟

پاسخ :
در صورتى که مالک اصلى چنین اجازه اى داده باشد مضاربه دوم صحیح است؛ ولى عامل اوّل نمى تواند سودى از این معامله دریافت دارد، مگر این که کارى انجام داده باشد و مبلغ اضافى را در مقابل آن قرار دهد.

منبع: استفتائات جدید (ج 4)، آیت‌‌ الله العظمی مکارم، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه‌السلام، 1393.