سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام عقد ازدواج دائم | نفقه: سوال پنج

پرسش :

من و شوهرم بدون تنظیم هیچ گونه قراردادى مدّتهاست در منزلى که از سوى پدرم در اختیار ما قرار داده شده زندگى مى کنیم و در این مدّت (حدود 4 سال) در بحث پرداخت نفقه ایّام گذشته با همسرم اختلاف داریم. آیا همسرم باید پرداخت نفقه ایام گذشته را (اعم از مسکن، خوراک، پوشاک و مانند آن) اثبات کند یا بنده ملزم هستم عدم پرداخت نفقه ایّام گذشته را به اثبات برسانم؟

پاسخ :
در مورد مسکن باید هزینه را بپردازد و در مورد تغذیه و لباس شما باید ثابت کنید که او نپرداخته است.

منبع: استفتائات جدید، آیت‌‌ الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله، جلد 4، تهیه و تنظیم: ابوالقاسم علیان نژادی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه ‌السلام، 1393.