سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام اولاد | نفقه: سوال دو

پرسش :

بعضى از پدران فرزندان خود را براى تحصیل به خارج از کشور فرستاد. وپول هنگفتى صرف آنها مى کنند، در حالى که بعضى از این فرزندان پس از اتمام تحصیل منکر حقوق پدران خود شده و هیچ مسؤولیّتى در قبال آنها احساس نمى کنند. وظیفه این فرزندان در مقابل پدران چیست؟ در صورتى که وضع مالى و تحصیلى این فرزندان خوب باشد، آیا پدران مى توانند هزینه هایى که براى تحصیل آنها متحمّل شده اند را از آنها مطالبه کنند؟

پاسخ :
در صورتى که پدر هزینه هاى مذکور را به نیّت بخشش یا به صورت مجّانى متحمّل شده، نمى تواند آنها را مطالبه کند. اما اگر به عنوان وام به او داده، حقّ مطالبه آن را دارد. و در هر حال، از نظر اخلاقى پسر مدیون پدر است.

منبع: استفتائات جدید، آیت‌‌ الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله، جلد 4، تهیه و تنظیم: ابوالقاسم علیان نژادی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه ‌السلام، 1393.