سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام نماز | قبله: سوال یک

پرسش :

تا چندى پیش متدیّنین و نمازگزاران شهر ما به قبله مستقیم (بدون تمایل به چپ و راست) نماز مى خواندند؛ چون امامزاده واجب التعظیم شهر هم به همین منوال دفن شده، و محراب مسجد جامع و دیگر مساجد شهر هم بر اساس قبله مستقیم ساخته شده اند. اکنون در پى ادّعاى برخى از متدیّنین مبنى بر این که قبله مستقیم نیست و تحقیق برخى از اهل فن، انحراف قبله به سمت راست در حدود 15 تا 20 درجه احراز شده است، اکنون وظیفه مکلّفین چیست؟

پاسخ :
بسیارى از قبله هاى شهرستان ها متأسّفانه دقیق نیست. بنابراین، هرگاه با قبله نماى سالم، که دور از آهن قرار دارد، احراز گردید که قبله آنجا کمى انحراف دارد مطابق آن عمل کنید و نباید این امور سبب اختلاف یا سرگردانى مؤمنین شود.

منبع: استفتائات جدید، آیت‌‌ الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله، جلد 4، تهیه و تنظیم: ابوالقاسم علیان نژادی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه ‌السلام، 1393.