سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام نذر | سوال سه

پرسش :

هشت سال است با کمک مردم چهارده دختر بى سرپرست در بصورت شبانه روزى و چهارده پسر و دختر معلول ذهنى بطور روزانه تحت نظر 10 نفر مربى وکارگر و راننده نگه دارى و پذیرایى مى شوند. افراد نیکوکار بعضى اوقات گوسفند نذرى یا عقیقه مى آورند یا پول مى دهند و مى گویند خودتان یک گوسفند ذبح کنید. با توجّه به این که گاهى گوشت از مصرف اضافه مى آید آیا اجازه مى فرمایید فروخته شود و به مصرف غذا و دارو و مانند آن برسد؟

پاسخ :
نسبت به گوسفند عقیقه این کار جایز نیست و در مورد نذرى ها هم اگر نذر اطعام بوده جایز نمى باشد. ولى اگر مشروط به آن نباشد مى توانید بفروشید وصرف نیازهاى دیگر نمایید.

منبع: استفتائات جدید (ج 4)، آیت‌‌ الله العظمی مکارم، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه‌السلام، 1393.