سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام مسائل متفرقه | حق فرزند

پرسش :

کودکان به علّت کوچک بودن و کامل نشدن اندام ها و قواى روانى، از نظر جسمى و روحى و روانى بسیار آسیب پذیرند. و متأسّفانه گاه دیده شده که والدین وسرپرستان این کودکان، آنان را از نظر روحى و جسمى مورد آزار و اذیّت قرار مى دهند. به عنوان نمونه والدین با ضرب و جرح یا پرخاشگرى ها و فحش و دشنام، علاوه بر ایجاد مشکلات جسمى و روحى براى آنان، باعث مى شوند این کودکان آزار دیده، در آینده ودوران بزرگسالى عقده هاى دوران کودکى خود را بر سر خانواده و جامعه تخلیه کنند. با توجّه به توضیحات فوق الذکر، نظر حضرتعالى در مورد این گونه رفتارهاى والدین چیست؟

پاسخ :
پدر و مادر حق ندارند کودکان خود را مورد اذیّت و آزار قرار دهند. وتنبیه بدنى جز در موارد ضرورى اشکال دارد.

منبع: استفتائات جدید، آیت‌‌ الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله، جلد 4، تهیه و تنظیم: ابوالقاسم علیان نژادی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه ‌السلام، 1393.