پنجشنبه، 24 مهر 1399

سرقفلی مغازه

پرسش :

پدرم مالک سرقفلی مغازه ایست که چند سال قبل به کسی اجاره داده است و بین آن ها قرداد اجاره قید نشده است و فرد با پروانه کسب خود فعالیت می کند. آیا کسی که مغازه را اجاره گرفته بعد از چند سال می تواند ادعا کند که مالک سرقفلی مغازه است؟

پاسخ :
سرقفلی امتیازی هست که مالک در اختیار مستاجر می گذارد. لذا این مورد تابع قرارداد می باشد. مالک تا زمانیکه تمامی حقوق مستاجر را پرداخت نکرده باشد نمی تواند تخلیه عین مستاجره را از مستاجر بخواهد. لذا برای تقاضای تخلیه بایستی حق سرقفلی را بر مبنای قیمت روز محاسبه کرده و به مستاجر پرداخت کند.

منبع: گروه حقوقی میزان