پنجشنبه، 24 مهر 1399

طلاق از طرف زن

پرسش :

همسر بنده مشکل اعصاب داره و من رو هر چند وقت یه بار منو کتک میزنه. در طول 26سال زندگی مشترک من همیشه سکوت میکردم و به کسی نمی گفتم. ولی این بار رفتم کلانتری و شکایت کردم. اما آدرس و شماره موبایل رو الکی پر کردم که همسرم نفهمه؛ ولی نامه ی پزشک قانونی رو دارم. هم خودم، هم بچه هام (که 20 سالشونه) پیش روانپزشک و روان شناس رفتیم و هردو گفتن که همسرتون مشکل اعصاب دارن و باید درمان بشه وگرنه نه من و نه بچه هام امنیت جانی نداریم. در طول یه ماه گذشته، من و بچه هام خیلی سعی کردیم که همسرم رو راضی کنیم بره پیش روانپزشک ولی نتونستیم راضیش کنیم. الان هم با وجود همسرم، هیچکی تو خونه احساس امنیت نداره. در مورد همین موضوع چندتا سوال داشتم: 1- می خواستم ببینم الان من اگه برم کلانتری و یه شکایت واقعی ثبت کنم، می تونم از نامه ی پزشک قانونی شکایت قبلی برای طلاق استفاده کنم؟ 2- و اینکه در طول این پروسه طلاق، بعد از شکایت، اگه برم توی یه خونه ی دیگه زندگی کنم شوهرم این حق رو داره که شکایت کنه که چرا من باهاش زندگی نمی کنم؟ 3- اگر میتونم توی یه خونه ی دیگه زندگی کنم، اگه همسرم خونمو پیدا کنه و مزاحمت ایجاد کنه، با توجه به اینکه هنوز طلاق ثبت نشده و ایشون همسر من حساب میشن، آیا می تونم شکایتی کنم یا نه؟

پاسخ :
اعتبار این نامه پزشکی قانونی به تشخیص دادگاه بستگی دارد. و در صورت خوف جانی و مالی و … می توانید منزل علی حده انتخاب نمایید مشروط بر اینکه پس از رسیدگی در دادگاه ادعای شما مبنی بر خوف جانی و مالی نزد دادگاه احراز شود. در مورد مزاحمت و اذیت آزار هم می توانید جداگانه شکایت نمایید و دادگاه به آن رسیدگی نموده و تصمیم مقتضی اتخاذ می نماید.

منبع: گروه حقوقی میزان