جمعه، 23 آبان 1399

احکام شطرنج و قمار | سوال سیزده

پرسش :

در بعضی روایات (رجس) و (قول زور) به شطرنج تفسیر شده آیا این روایات صحیح است و فتوای علما درباره شطرنج چیست؟

پاسخ :
البته روایات متعددی در مذمت و نهی از غنا و شطرنج وجوددارد که اگر همه آنها صحیح نباشد، اجمالا در میان آنها روایات صحیح و معتبر وجود دارد. امروزه فقهای ما در مورد شطرنج دونظر وجود دارند: برخی مانند حضرت امام (ره)، مقام معظم رهبری و آیت الله فاضل گفته اند که اگر شطرنج در عرف از آلت قمار خارج شده و به عنوان یک ورزش فکری در آمده باشد، اشکال ندارد و برخی نیز بازی با شطرنج را به طور مطلق حرام می دانند.

منبع: کتابخانه دیجیتال امام علی علیه السلام