جمعه، 23 آبان 1399

احکام | مسائل غسل: سوال سه

پرسش :

در سحر ماه مبارک رمضان، محتلم بودم و به خاطر خجالت و تنگی وقت، غسل نکردم، وظیفه من چیست؟

پاسخ :
اگر یقین به احتلام داشته اید و وقت برای غسل کردن نداشته اید، وظیفه شما تیمم بدل از غسل جنابت بوده که با این کار روزه شماصحیح بوده، لکن برای نماز باید غسل می کردید و اگر با یقین به جنابت هیچ یک از غسل و تیمم را انجام نداده اید در صورتی که مساله را نمی دانسته اید ودر سوال کردن هم کوتاهی نکرده باشید فقط قضای روزه آن روز بر شماواجب است و اما اگر از روی عمد و آگاهی و سوال نکردن یا این که می توانسته اید مساله را بپرسید اهمیت نداده اید علاوه بر قضای آن روزه، کفاره افطار عمدی هم بر شما واجب است؛ یعنی، 60 روز روزه و یا اطعام 60 فقیر (به هر فقیر 10 سیر گندم، نان، آرد یا برنج بدهید) و بایدتوجه داشته باشید که خجالت کشیدن در این گونه موارد عذر شرعی محسوب نمی شود، (استفتاء از دفتر آیت الله سیستانی).

منبع: کتابخانه دیجیتال امام علی علیه السلام