جمعه، 23 آبان 1399

احکام | مسائل نماز: سوال چهل و هشت

پرسش :

حکم نماز و روزه کسانی که دوره سربازی خود را می گذرانند و هر روز به وطن مراجعت می کنند یا در هفته یک بار روز جمعه به وطن می آیند چیست؟

پاسخ :
امام خمینی: نماز شکسته است و روزه صحیح نیست.

آیت الله خامنه ای: در غیر سفر اول نمازشان تمام و روزه صحیح است.

آیات عظام اراکی و گلپایگانی: نماز تمام و روزه صحیح است.

آیت الله بهجت: در هر دو مورد نماز و روزه تمام است با مراعات مساله 1066 رساله.

آیت الله تبریزی: چنانچه در دوره آموزشی باشند احتیاط نمایند و بعداز آن که کاری به آنها واگذار می شود نمازشان تمام است و روزه شان را هم بگیرند.

آیت الله سیستانی: کسی که هر روز به وطن مراجعت می کند و به مقدارمسافت شرعی دور است کثیرالسفر است و نماز او در همه مسافرت هاتمام و روزه صحیح است و آن که فقط روز جمعه می آید، اگر محل کاراو یک جا باشد و قصد ماندن 5/1 سال داشته باشد نمازش در آنجا تمام و روزه صحیح و در راه اگر به اندازه 44 کیلومتر باشد شکسته است و اگر نمی تواند چنین قصدی بنماید کثیرالسفر است و حکم آن گذشت.

آیت الله صافی: در فرض سوال نماز آنها تمام و روزه شان صحیح است. والله العالم.

آیت الله فاضل: نمازشان بنا بر احتیاط واجب شکسته است مگر در وطن خودشان یا جایی که قصد دارند ده روز بمانند.

آیت الله مکارم: آنها که هر روز به وطن مراجعت می کنند نماز و روزه آنها در محل خدمت و بین راه تمام است و آنها که هفته ای یک بار به وطن باز می گردند در صورتی نماز و روزه آنها تمام است که قرارباشد برای مدت طولانی مثلا یک سال یا بیشتر آنجا بمانند.

منبع: کتابخانه دیجیتال امام علی علیه السلام