يکشنبه، 25 آبان 1399

احکام | مسائل وضو: سوال یک

پرسش :

ملاک شستن در وضو آیا آب ریختن و دست کشیدن است یا فقط دست کشیدن؟ آیا می شود برای هر قسمت چند مشت آب ریخت؟

پاسخ :
در وضو لازم است که هر یک از اعضای وضو به طور کامل شسته شود. پس اگر هنگامی که به قصد وضو آب را به صورت یادست ها می ریزید، عضو وضو شسته می شود به طوری که آب همه عضو وضو را فرا گیرد دست کشیدن لازم نیست و اگر با آب ریختن تنها، همه اجزای آن شسته نمی شود؛ لازم است برای هر بار دست هم کشیده شود تا آب همه جای آن را فرا گیرد. و محدودیتی در تعدادمشت های آب نیست؛ مثلاً برای شستن صورت در دفعه اول، می توان ده مشت آب ریخت و بعد دست کشید و همین طور برای دفعه دوم؛ البته به نظر بعضی از مراجع چنانچه با چند مشت آب شستن کامل شود آب ریختن اضافه مورد ندارد به توضیح المسایل مراجعه فرمایید.

منبع: کتابخانه دیجیتال امام علی علیه السلام