يکشنبه، 3 اسفند 1399

اعتکاف در مسجد دانشگاه

پرسش :

با توجّه به اینکه اعتکاف باید در مسجد جامع شهر باشد، آیا جایز است در مسجد دانشگاه اعتکاف را به قصد رجا انجام داد؟

پاسخ :
همه مراجع (به جز خامنه‌ای و امام): اعتکاف در مسجد دانشگاه صحیح نیست.

امام: اعتکاف باید در مساجد چهارگانه باشد و بنابر احتیاط واجب در مساجد جامع، باید به قصد رجا انجام گیرد و در غیر مساجد جامع صحیح نیست.(۱)

آیت ‌الله خامنه‌ای: به قصد رجا اشکال ندارد.(۲)

تبصره. مساجد اربعه عبارتند از: مسجد الحرام، مسجد النبی، مسجد کوفه و مسجد بصره.

پی‌نوشت‌ها:
۱. امام خمینی(ره)، تحریر الوسیله، ج ۱، شروط الاعتکاف، الخامس.
۲. اجوبة الاستفتاءات، س ۸۴۹.