سه‌شنبه، 14 ارديبهشت 1400

حکم نفاس در کورتاژ‌

پرسش :

از زنى، بچه‌اى سقط شد و تا یک ماه از آلودگى پاک نشد. سپس او را کورتاژ کرده‌اند، آیا تمام آلودگى این مدت، نفاس است یا خیر؟ حکم اعمال عبادى که انجام داده چیست؟

پاسخ :
تا هنگامی‌که نگویند زن زاییده است خونی که می‌بیند نفاس نیست ولی اگر صدق زاییدن کند، خونی که زن بعد از خارج شدن اولین جزء بچه می‌بیند تا ده روز نفاس است (البته صاحب عادت عددیه یا وقتیه و عددیه، عدد عادت خود را نفاس قرار می‌دهند و بعد از آن مستحب است تا تکمیل ده شبانه‌روز را نیز نفاس قرار دهند).

در هر حال خونی که زن بعد از ایام نفاس می‌بیند تا ده روز استحاضه است و بعد از آن، غیر صاحب عادت وقتیه طبق تفصیلی که در رسالۀ توضیح المسائل آمده خود را حیض قرار می‌دهد؛ در هر صورت تا خارج نشدن جزء دیگر جنین یا بخشی از جفت جنین، خونی که خارج می‌شود نفاس نیست و در صورت خروج جزء دیگر، به تفصیلی که یاد شد حکم نفاس و استحاضه مترتب می‌گردد.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: zanjani.net