چهارشنبه، 15 ارديبهشت 1400

حکم دفن در تابوت به روش مسیحیان

پرسش :

در کشوری اروپایی، قبرستان مخصوصی برای مسلمانان وجود ندارد و اجازه داده نمی‌شود که میّت، روبه‌قبله و در خاک دفن شود؛ چون موظف‌اند بر طبق روش مسیحیان، میّت را در جعبه بگذارند. با توجه به این مشکلات بفرمایید: الف) آیا تا رفع این محدودیت‌ها می‌توان اجساد مسلمانان را در سردخانه نگهداری کرد؟ ب) نظر به هزینۀ زیاد نگهداری در سردخانه به مدت بیش از یک سال، آیا می‌توان میّت را به‌طور موقت، طبق مقررات آن‌ها دفن نمود و سپس در صورت رفع مشکل، نبش قبر نمود و مجدداً دفن کرد؟

پاسخ :
اگر می‌توانند هرچند با تأخیر، وی را به‌صورت شرعی دفن کنند (مثلاً میّت را در سردخانه یا بنا یا تابوتی قرار دهند) و این کار توهین به میّت به‌حساب نمی‌آید باید این‌گونه عمل کنند وگرنه میّت را دفن کنند و اگر بعداً امکان دفن به‌صورت شرعی فراهم شد و این کار هم توهین به میّت نباشد با نبش قبر، میّت را به‌صورت شرعی دفن کنند.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: zanjani.net