چهارشنبه، 5 خرداد 1400

احکام وصیت | سوال هجده

پرسش :

‏شخصی چون خودش سواد نداشت، به شخص دیگر دستور داد که شما برای من‏‎ ‎‏وصیت بنویس، به این شرح که یک حج بلد برای من بفرستند و بقیۀ زمین را وقف‏‎ ‎‏کردم و اثاثیۀ منزل و خود منزل را مظالم عباد بدهند؛ شخص مذکور را وصی خود قرار‏‎ ‎‏داد و به وصیت نامه اثر انگشت خود را نهاد؛ وصی چون در رساله امام دیدند که اگر‏‎ ‎‏مهر و امضای شخص وصیت کننده باشد، وصیت صحیح است، دیگر به فکرش‏‎ ‎‏نرسید که شهودی بگیرد و وصیت نامه همان طور مانده است؛ وصی می گوید: میت‏‎ ‎‏تمام تکلیف را به عهدۀ من گذاشته است؛ اگر اشتباه کردم من کردم. آیا به این‏‎ ‎‏وصیت نامه می شود عمل کرد یا خیر؟‏

پاسخ :
‏‏بسمه تعالی، اگر محرز است شرعاً که وصیت کرده، نافذ است و باید به آن‏‎ ‎‏عمل شود؛ هر چند شاهد نگرفته باشد.‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، تهران، 1392 ش.