چهارشنبه، 5 خرداد 1400

احکام وصیت | سوال شصت و نه

پرسش :

شخصی چند تا دختر دارد و چند تا هم پسر دارد، آیا می تواند دارایی و ملک‏‎ ‎‏خود را برای پسران خود هبه کند یعنی ببخشد و دختران را حق ندهد؟ ایشان در‏‎ ‎‏حیات خود که هنوز مریض هم نشده این طور وصیت کرده جایز است؟ شما بیان‏‎ ‎‏فرمایید.‏

پاسخ :
‏‏بسمه تعالی، اگر در زمان حیات خود مال را به یکی از فرزندان هبه کند و‏‎ ‎‏تحت قبض او در آورد در صورتی که این عمل موجب برانگیخته شدن‏‎ ‎‏بغض و عداوت بین ورثه نشود اشکال ندارد و موهوب له مالک مال‏‎ ‎‏می شود و سایر ورثه پس از فوت شخص در آن مال حقی ندارند ولی اگر‏‎ ‎‏وصیت کند که پس از فوت او ترکه مختص به پسران باشد و دختران در آن‏‎ ‎‏حق نداشته باشد این وصیت باطل و بی اثر است.‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، تهران، 1392 ش.