دوشنبه، 24 خرداد 1400

عجز از انجام رکوع

پرسش :

اگر نماز‌گزار نتواند برای انجام رکوع به مقدار صدق رکوع، خم شود وظیفه‌اش چیست؟ آیا به هر میزان که می‌تواند خم شده و ذکر رکوع را بگوید؟ اگر از آن مقدار هم ناتوان بود، چه کند؟ آیا با بستن چشم رکوع ‌کند؟

پاسخ :
در فرض سوال، وظیفه‌اش اشاره است و به احتیاط مستحب هر اندازه هم که می‌تواند خم شود و اگر نتواند با سر اشاره کند باید به نیّت رکوع چشم‌ها را ببندد و ذکر آن را بگوید و به نیّت برخاستن از رکوع چشم‌ها را باز کند و اگر از این هم ناتوان است، به نیّت ذکر رکوع، ذکر را بگوید؛ البته در دو صورت اخیر پس از بهبودی نماز را دوباره بخواند. و اگر امیدی به بهبودی ندارد از راهی مثل وصیت مطمئن شود بعد از مرگ وی نمازهای وی را بجا می‌آورند.

​​​​​​​منبع: zanjani.net