پنجشنبه، 21 مرداد 1400

تصرف شوهر در خانه ای که بخشی از آن را مهریه زن قرار داده

پرسش :

اگر زوج 4 دانگ منزلی را مهر زوجه قرار دهد و بعد زوجه را در همان منزل اسکان دهد و با هم زندگی کنند باتوجه به اینکه 2 دانگ دیگر منزل به مالکیت مشاعی زوج است آیا زوجه می تواند مطالبه ی نفقه اسکان کند؟ اگر نتواند مطالبه نفقه اسکان کند آیا می تواند مطالبه ی اجاره ی آن4 دانگ را از زوج بکند؟ و اگر بتواند مطالبه اجاره و اجرت المثل کند، وقت حساب اجاره، از اولین روز اسکان می باشد یا صورت دیگری دارد؟

پاسخ :
در صورتی که  زوجه قصد تبرّع رایگان نداشته، می تواند مال الاجاره را نسبت به سهم خود مطالبه کند. و از اولین روز اسکان محاسبه می شود.‌

منبع: مرکز پاسخگویی به احکام شرعی و مسائل فقهی دفتر آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظله)