چهارشنبه، 20 مرداد 1400

استفاده از حق حبس

پرسش :

آیا زن می توان قبل از دریافت مهریه از تمکین خودداری نماید؟

پاسخ :
در صورتی که رابطه زناشوئی بین زن و شوهر انجام نشده و مهریّه عند المطالبه باشد و زن مطالبه کند شوهر باید بپردازد و اگر نپرداخت بنابر مشهور زن می تواند تمکین نکند؛ امّا اگر برای دادگاه ثابت شود که شوهر توان پرداختن نقدی مهریّه را ندارد آن را مطابق توان مالی زوج تقسیط می کند و زوجه با دریافت اوّلین قسط باید تمکین کند و گرنه ناشزه است و حقّ نفقه ندارد و مرد می تواند ازدواج مجدّد داشته باشد.

منبع: مرکز پاسخگویی به احکام شرعی و مسائل فقهی دفتر آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظله)