پنجشنبه، 21 مرداد 1400

حضانت فرزند بعد از بلوغ

پرسش :

نظر به اینکه سن بلوغ در دختران 9 سال تمام قمری و در پسران 15 سال تمام قمری میباشد؛ و از طرفی قانون در خصوص نگهداری فرزند بعد از سن بلوغ ساکت میباشد و در ماده 1169 قانون مدنی و تبصره آن نیز هیچ اشاره ای نشده است؛ لذا خواهشمند است توضیح بفرمائید که با رسیدن فرزند به سن بلوغ آیا وی از مدار حضانت خارج میگردد یا خیر؟ و نگهداری فرزند در این مورد به چه ترتیبی میباشد؟

پاسخ :
حضانت دختر تا هفت سال و پسر تا دو سال با مادر است و بعد از آن تا زمانی که نیاز به حضانت دارد حتی اگر بالغ شده باشد با پدر است.‌

منبع: مرکز پاسخگویی به احکام شرعی و مسائل فقهی دفتر آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظله)