چهارشنبه، 24 شهريور 1400

احکام ساخت و خرید و فروش ملک / خرید و فروش نسیه و اقساطی املاک: سوال سیزده

پرسش :

اگر در خریدوفروش اقساطی مسکن، خریدار در پرداخت اقساط تأخیرکند، حکم معامله چیست؟ آیا فروشنده حق فسخ معامله یا دریافت دیرکرد و یا افزایش قیمت تمام شده را دارد؟

پاسخ :
اگر مشتری ثمن را در زمان مشخص شده تحویل ندهد، فروشنده حق فسخ معامله را ندارد؛ مگر در ضمن معامله شرط کند که حق فسخ دارد. البته اگر در مدت تأخیر در پرداخت اقساط، ارزش پول کاهش قابل توجه داشته باشد، احوط[1] این است که مشتری با فروشنده در مقدار کاهش ارزش پول مصالحه کند.

پی نوشت:
[1]. احتیاط واجب.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری (دام ظله)