چهارشنبه، 24 شهريور 1400

املاک و موازین شرعی / خمس: سوال سی

پرسش :

شغل شخصی ساخت و ساز ساختمان است و زمینی را می خرد و در آن ساختمانی ساخته، آن را می فروشد، پول دریافتی حاصل از فروش سه قسمت است (اصل سرمایه گذاری، تورم و سود). اکنون باید ساختمان ساخته شده را بفروشد ( این ساختمان با پولی که خمس آن پرداخته شده، ساخته شده است)؛ خمس را چگونه محاسبه نماید؟ و آیا سود پول، بدون در نظرگرفتن اصل سرمایه و تورّم، خمس دارد؟

پاسخ :
سرمایه ای که خمس آن پرداخته شده، خمس ندارد ولی آنچه عرفاً ربح و سود صدق می کند باید خمس آن پرداخت شود. ولی مقداری از افزایش قیمت که ناشی از تورّم باشد؛ یعنی ارزش پول، کم شده به طوری که همه اجناس با پول بیشتر معامله می شوند، خمس ندارد.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری (دام ظله)