پنجشنبه، 25 شهريور 1400

تعطیل کردن زیارت و عزادارى براى اقامه نماز جماعت

پرسش :

در ایّام عزادارى هاى مهم (مانند تاسوعا و عاشورا و 28صفر) که مردم هنگام نماز ظهر و عصر در نهایت شور عزادارى هستند، عزادارى تعطیل و نماز جماعت برپا مى شود؛ آیا از لحاظ شرعى جایز است که عزادارى سیدالشهدا (که بقاى اسلام و تشیّع متوقّف بر آن، و یکى از مهم ترین فرایض است) تعطیل شود و از شور بیفتد و وقت آن فوت شود و نماز جماعت که وقت آن وسیع است اقامه گردد؟

پاسخ :
با توجّه به اهمیّت فوق العاده اى که نماز، به ویژه به صورت جماعت دارد، چند دقیقه تعطیل کردن زیارت یا عزادارى براى نماز اشکالى ندارد، بلکه کار خوبى است، خداوند از شما قبول فرماید!

منبع: هم قدم با زائران اربعین (مطابق با فتاوای حضرت آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی دام ظله)، تهیه و تنظیم: محمد صادق مطهری فرد، انتشارات امام علی بن ابی طالب (علیه السلام)، قم، 1398 ش.