چهارشنبه، 31 شهريور 1400

معنای واژه «رعد» در قرآن کریم

پرسش :

منظور از واژه «رعد» در قرآن کریم چیست؟

پاسخ :
«راغب» در تبیین واژه «رعد» مى‌ گوید: «رعد» صداى ابرها است؛ و به طور کنایه در مورد ویران شدن و سقوط شىء سنگینى توأم با صدا نیز به کار مى‌ رود. ولى «مقائیس اللّغه» معنى اصلى آن را حرکت و اضطراب ذکر کرده است. امّا در مجموع، از کتب لغت به خوبى استفاده مى‌ شود که معنى اصلى همان صداى حاصل از ابرها است و معانى دیگر جنبه کنائى دارد.

منبع: پیام قرآن، مکارم شیرازی، ناصر، انتشارات دارالکتب الاسلامیه، تهران، چاپ نهم، 1386 هـ ش، ج 2، ص 260.