چهارشنبه، 31 شهريور 1400

معنای واژه «رواسی» در قرآن کریم

پرسش :

منظور از واژه «رواسی» در قرآن کریم چیست؟

پاسخ :
«رواسى» جمع «راسِیة» به معنى کوه‌ هاى سخت و پابرجا است؛ و در اصل از «رسو» (بر وزن رَسْم و غُلُوّ) به معنى ثابت و پا برجا بودن گرفتن شده است. همچنین به ظرف‌ هاى بزرگى که در زمین کار مى‌ گذارند و ثابت است نیز «راسیه» گفته مى‌ شود مانند «قُدُوْرٍ راسِیاتٍ» که در داستان حضرت سلیمان(علیه السلام) در قرآن مجید آمده و به معنى دیگ‌ هاى بزرگ و ثابت است.

از سویی به ستون‌ هاى ثابت وسط خیمه نیز «رسىّ» اطلاق مى‌ شود و «مرسات» به لنگر کشتى گفته می شود زیرا سبب ثبات و قرار گرفتن کشتى در یک نقطه است. همچنین این واژه گاه به معنى برقرار ساختن صلح در میان جمعیّت نیز به کار مى‌ رود؛ چرا که صلح مایه ثبات یک کشور است.

منبع: پیام قرآن، مکارم شیرازی، ناصر، انتشارات دارالکتب الاسلامیه، تهران، چاپ نهم، 1386 هـ ش، ج 2، ص 219.