چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

آیا جایز است وامی را که بانک برای استفاده ی خاصی (مانند تعمیر، خرید و ساخت خانه) به اشخاص واگذار می کند، در کارهای دیگر مصرف کرد؟

پاسخ :
همه ی مراجع (به جز بهجت): خیر، حق ندارد آن را در غیر کار معین شده، مصرف کند.
بهجت: به طور کلی گرفتن وام با بهره از بانک حرام است؛ مگر آن که خودش با بانک معامله شرعی انجام دهد.
تبصره- نظر آیت الله بهجت این است که به عنوان مثال بانک جنسی را [هر چه که باشد] به مبلغ سود سپرده به مشتری بفروشد؛ به شرط این که مبلغی را تا مدت میعنی به بانک قرض بدهد.