چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

گرفتن درصد بسیار کم (مانند 1%) به عنوان کارمزد توسط صندوق های قرض الحسنه، به منظور تأمین مخارج صندوق، چه حکمی دارد؟

پاسخ :
امام، خامنه ای، فاضل، مکارم و نوری: گرفتن بهره ی وام- زیاد باشد یا کم- حرام است؛ هر چند به اسم کارمزد باشد. اما اگر آن چه گرفته می شود، در حقیقت برای مخارج صندوق و حقوق کارمندان باشد (به مقدار متعارف)، با توافق دو طرف اشکال ندارد.
بهجت، تبریزی، سیستانی، صافی و وحید: گرفتن کارمزد حرام است؛ هر چند آن چه که گرفته می شود، در حقیقت برای مخارج صندوق و حقوق کارمندان باشد.