چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

از دیدگاه برخی از متخصصان و کارشناسان اقتصادی، بدهکار ضامن کاهش ارزش پول است و باید آن را جبران کند و این امر نزد آنان ربا محسوب نمی شود؛ آیا کارشناسی آنان، می تواند معیار قرار گیرد؟

پاسخ :
همه ی مراجع: خیر، احکام شرعی بر محور موضوعاتی دور می زند که از عرف عام مردم گرفته شود. نظر برخی کارشناسان اقتصادی- هر چند محترم است- نمی تواند معیار احکام شرعی قرار گیرد.
تبصره- برخی دیگر از کارشناسان معتقدند، برای کمک به تولید و رشد نیروی انسانی، باید به بدهکار فرصت بدهیم و از او سود نگیریم. حتی برخی معتقدند باید به تولید کنندگان یارانه نیز پرداخت شود.