چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

لمس بیمار برای معاینه و درمان، چه حکمی دارد؟

پاسخ :
همه ی مراجع (به جز تبریزی و سیستانی): اگر پزشک هم جنس در دسترس نباشد، لمس بیمار برای معاینه و درمان اشکال ندارد؛ ولی باید به مقدار ضرورت اکتفا کند.
تبریزی و سیستانی: اگر پزشک هم جنس در دسترس نباشد و یا مهارت مرد بیشتر باشد، لمس بیمار برای معاینه و درمان اشکال ندارد؛ ولی باید به مقدار ضرورت اکتفا کند.
تبصره 1- اگر معاینه ازروی لباس ممکن باشد، باید به این راه بسنده کند.
تبصره 2- جواز لمس بیمار به منظور معاینه، باعث نمی شود که گناه به بدن نیز جایز باشد؛ مگر آن که نگاه به آن لازم باشد.