چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

نقش دعا در تعجيل ظهور حضرت مهدی (عج) چيست؟

پاسخ :
ترديدی نيست كه دعا، از عبادت‌های بزرگ است و آثار فراوانی دارد. البته بايد توجه داشت هر چند دعا و درخواست از حضرت حق در تسريع فرج بسيار مؤثر است ولی آنچه مهم‌تر می‎باشد آن است كه شيعيان و عاشقان حقيقت انتظار را در زندگی خود جاری كنند، بدين معني كه سعی كنند حقيقتاً دستورات اسلام را عمل نمايند، با تلاش در تهذيب نفس و خدمت به مردم لياقت ياری حضرت را كسب نمايند، براي امر فرج زمينه سازی كرده و مردم را برای پذيرش حركت عدالت‌خواهانه حضرت آماده كنند.
گفتنی است كه جهان آفرينش بر پايه اسباب و مسببات می‌باشد و پيدايش هر پديده مشروط به وجود شرايط و زمينه‌های آن است. طبق آموزه‌های دين مقدس اسلام (كه عقل نيز آن را تأييد می‌كند) دعا يكی از اساب و زمينه‌های تحقق پديده ظهور می‌باشد. به عبارت ديگر امر ظهور وابسته به تحقق شرايط و زمينه‌ها می‌باشد و دعا به عنوان جزء العلة يكی از اسباب تعجيل در فرج است.