چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

سريش چه فوایدی دارد؟

پاسخ :
بعضي از مردم از اين رو اين گياه را سريش ناميده اند چون چسب مشهور را از آن مي گيرند .
برگ سريش به برگ گندناي شامي مي ماند .ساقه صاف دارد .
مزاج : گرم است .
خاصيت : گرمي مي دهد .
ورم و جوش :با قاوت مخلوط شود ورم نوخاسته گرم را فرومي نشاند .
قرحه :ضماد سريش در علاج قرحه بدخيم و پليد ، زخم و دمل هاي چرکين ، سوختگي از آتش سودمند است .
آرايش :اگر بيمار داء الثعلب گرفته ، جاي موهاي ريخته را با پارچه پشمين ماساژ دهد و ضماد خاکستر سريش بر آن بگذارد مو را باز مي روياند .
اگر لکه سفيد بهک را در آفتاب با پارچه اي ماساژ دهند و بيخ سريش را با سرکه بر آن بمالند لکه از بين مي رود .
سر :سريش را به تنهايي يا سريش مخلوط با کندر ، عسل ، آب انگور کهنه و مر بپزند و نيمه گرم در گوشي بچکانند که بر عکس طرف دندان دردناک است درد دندان تسکين مي يابد .
آب بيخ سريش را با آب انگور کهنه قديمي و شيرين و با مر بپزند داروي درد گوش است .
چشم :همين دارويي که براي درد گوش ذکر شد بر چشم بمالند در همه بيماريهاي چشم مفيد است .
سينه :دو مثقال سريش را با آب انگور کهنه سياه پرمايه انگوري بخورند در علاج درد جنين ،سرفه و سستي ماهيچه ها مفيد است ،بول و حيض را ريزش مي دهد .
بيخ سريش را با درد آب انگور کهنه بپزند و بر آماس پستان بگذارند بسيار خوب است .
زهرها : پادزهر حشرات موذي است . برگش سريش را بر جاي نيش حشرات بگذارند مفيد است .
اگر ثمر و گل سريش را با آب انگور کهنه بخورند بهترين علاج نيش کژدم است .