چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

خواص گیاه زوفاي خشک چیست؟

پاسخ :
گياه زوفاکوهي يا کاشتني است .
مزاج :گرم و خشک
خاصيت : همچون مرزه لطيف است .
آرايش : خوردنش رنگ را زيبا مي کند . ماليدنش لکه هاي صورت را علاج مي کند .
دمل و جوش : اگر شربت آن خورده شود ورم هاي سخت را فرو مي نشاند. سر:آب پزش با سرکه درد دندان را تسکين مي دهد .
بخار پخته آن با انجير را در گوش بريزند صداي گوش را مي خواباند .
چشم :مي پزند و بر چشم ضماد مي کنند .طرفه (نقطه خوني چشم ) و خون خشکيده زير پلک را علاج مي کند .
سينه :زوفا و آب پزش با انجير و عسل در بيماري سينه ، برنشيت ، سرفه ، مزمن ، ورم هاي سخت و بلند نفسي مفيد است .
غرغره نمودن با آب پز زوفا در علاج خفگي شکم مفيد است .
اندام هاي غذا : ضمادش که با انجير و بوره باشد داروي طحال است .
خوردن شربت زوفا براي طحال و استسقا مفيد است .
اندام هاي دفعي :بلغم و کرم ها و کرم کدو را بيرون مي آورد . اگر با کرويا و زنبق باشد بسيار مسهل است .