چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

فواید درخت حب الصنوبر چیست؟

پاسخ :
دانه اين درخت از پسته باريکتر است و پوست نازک و زودشکن دارد .سرخ رنگ آن مغذي و سفيد رنگ آن و چرب و خوشمزه است .
حب الصنوبر کوچک بيشتر از آنکه غذايي باشد دارويي است .
مزاج :دانه صنوبر بزرگ معتدل است و گرايش به سوي گرمي و نمناکي دارد .دانه صنوبر کوچک گرم و خشک است .
خاصيت :رساننده ، نرم کننده ، گدازنده ، گزنده و گزندگي ناخشکيده اش بيشتر است . دانه صنوبر را در آب بخيسانند گزندگي اش از بين مي رود .
آرايش :چاق کننده است .
مفاصل :اگر دانه صنوبر بزرگ خورده شود سستي و ناتواني تن را علاج مي کند و رطوبت هاي تباه را از تن بر مي چيند و مي خشکاند .
سينه :دانه صنوبر کوچک و بزرگ به تنهايي و به ويژه اگر با آب انگور تازه تلخ خورده شود رطوبت گنديده شش را درمان مي کند . چرک و ريم سينه را بيرون مي راند .در خون برآوردن و سرفه مفيد است .
دانه صنوبر را با آب انگور شيرين بپزند و بخورند شش را از چرک و ريم پاک مي کند .
اندام هاي غذا :همراه گياه خارا گوش ضماد کنند و بر معده بگذارند معده را توان مي بخشد . دانه صنوبر دير هضم است و غذاي بسيار و نيرومند مي دهد . اما اگر در آب گرم نخيسانند معده گز است .گرمي داران بايد دانه صنوبر را با تبر زد بخورند و سرد مزاجان با عسل که هم زود هضم ،هم غذاي خوب و هم براي معده مفيد باشد .
اندام هاي دفعي :دانه صنوبر را با کنجد و تبرزد يا با عسل بخورند آب پشت را بسيار فزوني مي دهد .زياد خوردن آن و زياد خوردن مرزه کوهي پيچ و درد شکم مي آورد .