چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

شنبليله چه خواصی دارد؟

پاسخ :
مزاج :گرم و خشک و رطوبتي بيگانه دارد .
خاصيت :رساننده و نرمي بخش است .
آرايش: روغنش همراه آس براي مو مفيد است .اثر زخم را از بين مي برد .
ماده لعابي تخم شنبليله و به ويژه اگر با روغن گل باشد ترک هاي ناشي از سرما را درمان مي کند .
در داروهاي لکه هاي سياه رخساره و زيبا شدن رنگ و دگرگوني بوي دهان و بوي بد تن و عرق مفيد است .
ورم و جوش :ورم هاي بلغمي و سخت را از بين مي برد .
آرد شنبليله ورم هاي گرم پديد و ناپديد را شفا مي دهد ، به شرطي که التهاب نکرده و تا اندازه اي سخت باشند .ورم هاي اندروني را نرم مي نمايد و مي رساند .
زخم :با روغن گل داروي زخم مي باشد .
سر :سرشويه کنند شوره را از بين مي برد . سردرد مي آورد و به ويژه اگر با آبکامه باشد اما آبکامه براي معده خوب است و اگر همراه شنبليله باشد از گزندش به معده مي کاهد .
چشم :آب پز شنبليله نقطه سرخ چشم را بر طرف مي کند . بر چشم بمالند مواد غليظ را که سبب آماس چشم مي شوند از بين مي برد .
سينه :صدا را صاف مي کند ، کمي غذا به شش مي دهد . سينه و گلو را نرم مي کند . سرفه و برنشيت را تسکين مي دهد و به ويژه اگر با عسل يا انجير يا خرما بپزند .در علاج آماس و درد و بهم آمدن زهدان در آب پزش بنشينند مفيد است .
آب پزش با سرکه که داروي زخم روده است . شنبليله سبز را بخورند و سرکه بر آن سر بکشند داروي زخم معده است .آب پزش همراه آب علاج اسهال است .
روغنش آماس مقعد را فرو مي نشاند .حقنه(وارد کردن مانند شياف ،آمپول و ...) اش پيچش و درد شکم را بر طرف مي کند .آب پز آن با عسل رطوبت هاي پرمايه را از معده سرازير مي کند .
بول و حيض را روان مي سازد .زناني که زهدان سخت دارند و به دشواري بچه مي آورند و زهدان خشک دارند فرزجه شنبليله و پيه اردک بسازند و همين را کساني که بواسير دارند انجام دهند مفيد است .